OFF GRİD SİSTEMLER

Şebekenin bulunmadığı yerlerde ihtiyaç duyulan enerjinin tamamının güneşten karşılandığı projelerdir. Bu sistemlerde fotovoltaik(PV) paneller ile üretilen elektrik enerjisi akülerde depolanır ve kullanıcı enerji ihtiyacını (gece-gündüz) bu akülerden sağlar. Sistemin kapasitesi, otonomi süresi boyunca (güneşten elektrik üretilemediği süreç) kullanıcının ihtiyacını karşılayacak şekilde boyutlandırılabilir. Burada profesyonel bir çalışma yapmak çok önemlidir. Tüketim cihazlarının ve bunların ne kadar enerji tükettiğinin iyi analiz edilmesi gerekmektedir. Gerekirse yedekleme süresi biraz uzun tutularak güneşin olmadığı günlerde de enerji kesintisinin önüne geçilir. Bu sistemler jeneratörle kıyaslandığında çok mantıklı ticari sonuçlar doğurmakta ve bu yatırımlar çok kısa sürede kendini amorti edebilmektedir.

Off Grid Sistemin Avantajları

Off-grid sistemler, şebekeye bağlı olan on-grid sistemlerdeki “kullan veya kaybet” senaryosundan farklı olarak üretilen enerjinin daha sonra kullanılmak üzere depolanması yeteneğine sahip olduklarından günümüzde giderek daha da popüler olmaktadırlar.

Lokasyondan Bağımsız

Şebekeden bağımsız olduğundan istenen her lokasyonda elektrik üretimine ve depolanmasına imkan sağlar.

Kesintisiz Enerji

Şebekeden bağımsız olduğu için elektrik kesintilerinden etkilenmeden sürekli ve kesintisiz elektrik akışı sağlar.

İzine Gerek Yok

Kurulum için on-grid sistemlerde olduğu gibi ilgili elektrik dağıtım firmasından izin alınmasına gerek yoktur.

Sabit Maliyet

Kurulum sırasında sabitlenen ilk yatırım maliyeti yıllar içerisinde yaşanan elektrik fiyat artışlarından etkilenmez.

Off Grid İş Yapım Aşamaları

01

Saha Keşifi

Keşif sırasında çevresel gölgelenme faktörleri , yön incelemesi ve alt yapı hesapları gibi veriler incelenir Sahada proje uygulamaya geçmeden önce kurulacak sistemin daha hesaplı ve sağlam olması için gereken keşif yapılır.

02

Sistem Tasarımı

Tasarımı Saha keşfinde alınan ölçümler ve bilgiler dahilinde, sistem için gerekli olan elektrik, mekanik projeleri ile yerleşim planı hazırlanır.

 

03

Lojistik & Nakliye

Tüm ürünler fabrikadan Kara taşımacılığına uygun olarak ambalajlanmış olarak teslim edilip montaj yerine ulaştırılması için plan ve program yapılır.

 

04

Taşıyıcı Sistem Montajı

Panel alt kontrüskiyon taşıyıcı sisteminin, alanın deprem yükü, kar yükü, rüzgar gibi çevresel verileri baz alındıktan sonra projede belirtilen şartlara uygun olarak yön, açı ve yerleşim verilerine göre montajı yapılır. Taşıyıcı konstrüksiyon üzerindeki güneş panellerinin tasarımında ek ağırlıklar, zeminin mevcut yapısı dikkate alınır.

05

Panel Montajı

Yapılan tasarıma uygun panel kurulumu, panellere zarar vermeden, en optimum zamanda ve gerekli güvenlik önlemlerini içeren doğru elektriksel bağlantılar ile kurulum, tecrübeli ekibimiz tarafından yapılmaktadır

06

Inverter - Akü Montajı

İnverterlerin sistem tasarımı esnasında uygun görülen yerlere montajı yapıldıktan sonra, panel - inverter ve akü arası kablolamalar yapılır.

 

07

Sistem Devreye Alma

İnverter ve akü grubunun işlemleri standartlara uygun olarak arıza riskini en aza indirecek tasarım kullanılarak yapılır.

haberiniz olsun
Bültenlerimize üye olarak haberlerimizi takip edebilirsiniz.
MFS Solar Enerji © 2025 Tüm Hakları Saklıdır.